Σύγχρονος Χορός

Σύγχρονος Χορός

Το μάθημα σύγχρονου χορού απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σε όσους θέλουν να κινηθούν, να χορέψουν να εκφραστούν και να γυμναστούν  μέσα από σύγχρονες κινητικές φόρμες.

Το μάθημα  εξελίσσεται σε 4 μέρη,  το πρώτο μέρος ξεκινάει με floor work, κινητικοί  συνδυασμοί στο πάτωμα για την ενεργοποίηση και την ενδυνάμωση όλου του σώματος ξεκινώντας από την σπονδυλική στήλη – το κέντρο σώματος – και έπειτα στα υπόλοιπα μέλη. Στοιχεία όπως η αναπνοή, το βάρος, ο παλμός, οι απομονώσεις  μελών, η  διαδοχή της κίνησης και η ροή ενέργειας κάτω και στο μεσαίο επίπεδο συνθέτουν κινητικά μοτίβα που  βοηθούν  στην ευλυγισία και στη δύναμη του σώματος προετοιμάζοντας το για το δεύτερο μέρος του μαθήματος.

Εδώ, χρησιμοποιώντας τα παραπάνω στοιχεία δίνονται κινητικοί συνδυασμοί για μεταφορά στον χώρο με εναλλαγές κατευθύνσεων, ταχύτητα στην κίνηση, εκρηκτικότητα και  εναλλαγές δυναμικών.

Στο τρίτο μέρος του μαθήματος μέσα από δομημένο αυτοσχεδιασμό δουλεύουμε ποιότητες κίνησης αφήνοντας το σώμα να ερευνήσει τα όρια του και να  εκφραστεί, σε αυτό το μέρος εναλλακτικά δουλεύουμε και σε ζευγάρια – partnering- αναπτύσσοντας την συνεργασία και την ανταλλαγή.

Τέλος  ολοκληρώνουμε το μάθημα με μια μικρή χορογραφία από δομημένο υλικό που σε κάθε μάθημα αναπτύσσεται.

Τμήματα  Παιδικό, Εφηβικό, Προχωρημένο.