Μαθήματα γνωριμίας με τη Μαρία Μανουκιαν

Μαθήματα γνωριμίας με τη Μαρία Μανουκιαν


Νέος κύκλος μαθημάτων Inner Globe, το οποίο αποτελείται από τεχνική σύγχρονου χορού, ενδυνάμωση και αυτοσχεδιασμό.

Αυτή την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου:

•18:00-19:00: ανοιχτό επίπεδο ( παιδικό- εφηβικό)

•19:00-20:15: ανοιχτό επίπεδο ενηλίκων ( το μάθημα είναι ανοιχτό για όλους όσους τους ενδιαφέρει η κίνηση ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές)

– Περιγραφή
Το Inner Globe είναι μια διαδικασία κίνησης όπου εστιάζει στις ιδιότητες της σφαίρας, η οποία είναι μια δισδιάστατη κλειστή επιφάνεια στον τρισδιάστατο χώρο. Mε βάση τις ιδιότητες της ερευνούμε την αφύπνιση του σώματος ώστε να κινητοποιήσουμε την εσωτερική σφαίρα του κέντρου μας. Στο inner globe όλες οι αρθρώσεις κινούνται με πολυδιάστατο τρόπο, αλλάζοντας ποιότητες, ροή και δυναμικές με σκοπό να αναπτυχθούν μεγάλες ταχύτητες για τη δημιουργία ενός νέου κινητικού μοτίβου. Είναι μια μέθοδος που απευθύνεται σε όλα τα σώματα και επίπεδα, εντοπίζεις τις αδυναμίες και τα δυνατά σου στοιχειά με αποτέλεσμα να έχεις γρηγορότερη εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα.

-Βιογραφικό
Η Μαρία Μανουκιάν ξεκίνησε από την σχολή χορού της Έλλης Παρασκευά στην συνέχεια σπούδασε στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης στην Αθήνα, έπειτα ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ισραήλ, στη σχολή Mateh Asher School of Performing Arts, όπου εκπαιδεύτηκε στην τεχνική Gaga. Έχει εργαστεί ως performer στο Ισραήλ για τους Slomi Bitton, Noa Zuk, Anat Grigorio και Martin Harriague. Έχει συνεργαστεί με τους Jasmin Vardimon και Tono Lachky καθως και με τον Russel Maliphant στην παραγωγή “The Thread” με παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και Μέγαρο Μουσικής. Επίσης συμμέτεχει στο νέο έργο του Αλέξανδρου Σταυρόπουλου “Cinderella’s” το οποίο βραβέυτηκε στην Ευρώπη. Πλέον συνεργάζεται με την ομάδα Anton Lachky Company για την παραγωγή “Ludum” σε παγκόμια περιοδεία. Πλέον αναπτύσσει το δικό της μάθημα Inner Globe, το οποίο διδάσκει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τέλος από το 2015 έχει δημιουργήσει την καλλιτεχνική πλατφόρμα Dance Laboratory Rhodes που πλέον αποτελεί το πρώτο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στη Ρόδο. Στόχο έχει να εννώσει τις παραστατικές τέχνες μεταξύ Ρόδου-Ελλάδας και Εξωτερικό, φέρνοντας κάθε χρόνο παραστάσεις και σεμινάρια.

Σας περιμένουμε !

Poster: Γαβριήλ Καρπάθιος