Μύριαμ Πεκμεστζή

Καθηγήτρια Σύγχρονου Χορού

Η Μύριαμ Πεκμεστζή γεννήθηκε στην Ρόδο. Ξεκίνησε τις σπουδές της το 1993 στο Southstern College, αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Νίκη Κονταξάκη Μπακάλη και από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης.

Το 2001 ολοκλήρωσε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο “International Academy Laboratory School” στη Ρώμη,   εκπαιδεύθηκε στο release technique κοντά στην Paola Rampone  και στο χοροθέατρο με την Magdalena Scardi. Ως περφόρμερ έχει συνεργαστεί στην Αθήνα με τις  ομάδες Μεταίχμιο, Όψεις, Φωτοσκίασης, Σύγχρονη Χορευτική Έκφραση και το 2001-2006 χόρεψε με την ομάδα σύγχρονου χορού «TRAVIROVESCE» περιοδεύοντας σε διάφορες πόλεις στην Ιταλία και σε φεστιβάλ όπως τα Festival Area zer06ei, FESTIVAL ENZIMI DI ROMA κ.α.

Από το 2009 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος στην χοροθεατρική ομάδα “ARTIUS DANCE THEATRE ” με έδρα την Ρόδο. Έχει διδάξει χορό σε σχολές χορού στην Αθήνα, στη Ρώμη και από το 2007 διδάσκει σε σχολές χορού στη Ρόδο και  χορογραφεί για την ομάδα χορού Artius Dance Theatre.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Hofesh Shechter, Bruno Caverna ,Ted Stoffer, Inaki Azpillaga, Fray Faust, David Zabrano, Jeremy Nelson, Lisa Race, Gwen Welliver, Paul Douglas, Tom Thayer, Jeremy Nelson, Ann Papoulis, Claude Brumachon & Benjamin Lamarche, Lozd Forster, James la pore, James de Silva, David Dorfman, Russell Maliphant, Akram Khan, Wim Vandekeybus, Mary Chouinard, κ.α.