Έλλη Παρασκευά

Ιδρύτρια Σχολής

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο. Σπούδασε χορό στην Επαγγελματική Σχολή της Ραλλούς Μάνου, στο ερασιτεχνικό τμήμα της οποίας εργάστηκε αργότερα ως δασκάλα. Μεταπτυχιακές σπουδές και σεμινάρια στη Royal Academy of Dancing, The Place του Λονδίνου, Avignon κ.α.

Δίδαξε στη Σχολή της Ρ. Μάνου. Ως στέλεχος του «Ελληνικού Χοροδράματος» της Ρ. Μάνου πήρε μέρος σε δεκάδες παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης χόρεψε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου Αθηνών και της R.A.D. στο Λονδίνο.

Το 1970 ιδρύει την πρώτη Σχολή Χορού στη Ρόδο και μια από τις πρώτες στην Ελληνική Περιφέρεια. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO. Μέλος της Royal Academy of Dancing του Λονδίνου. Διπλωματούχος Χοροκινητικής Θεραπείας (Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Μ.Β. Leventhal Dance Therapy Training Model 1994-97”). Μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

Έχει χορογραφήσει παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Δωδεκανησιακό Θέατρο, το Συμιακό Θέατρο, το Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, την Παιδική Σκηνή του Π.Ο.Δ.Ρ και σε άλλες θεατρικές ομάδες.

Επιμελήθηκε εξολοκλήρου  και χορογράφησε την τελετή για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας το 2004 στις στήλες του Ολυμπίου Διός και στο Αρχαίο Στάδιο, με μουσική που σώθηκε από την αρχαία Ελλάδα και με χορογραφίες εμπνευσμένες από παραστάσεις αγγείων και αετωμάτων της εποχής.

Συμμετείχε στην τελετή έναρξης του αθλητικού και πολιτιστικού Φόρουμ “PEACE AND SPORT” που διεξήχθη τον Οκτώβρη του 2018 στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου με συμμετοχή εκπροσώπων από 50 χώρες και με διάσημους πρέσβεις του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος. Με ομάδες μαθητριών της Σχολής έχει δώσει παραστάσεις στη Ρόδο, την Αθήνα και την Ισπανία.

Συμμετείχε χορογραφώντας ομάδες μαθητριών της σχολής και στην τελετή έναρξης των Διαγορείων, των αγώνων που αναβίωσαν στη Ρόδο τον Αύγουστο του 2007 έπειτα από 2200 χρόνια, με συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο.